Ameland Activiteiten Kalender

 • Nieuwjaarsduik
  Start het nieuwe jaar met een frisse duik in de Noordzee, de eerste van heel Nederland! Op 1 januari om 11.00 uur start de Amelander nieuwjaarsduik op het badstrand van Hollum op Ameland.
 • Mountainbike Ameland
  De MTB Ameland is hèt mountainbike-evenement in de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied. MTB Ameland biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of weekeinde vol actie naar Ameland en beleef dit unieke mountainbike-avontuur tussen Oerd en vuurtoren.
 • Salomon Vuurtoren Trail Festival Ameland
  Een weekend vol Trailrunning inspiratie op Waddendiamant Ameland. Dit wordt  georganiseerd door Cairn Trails and Adventures dit tweedaagse TRAIL festival. De stoere ‘Onder de Vuurtoren KidsTrail, de Start to SnuffelTrail, CaniTrail, UltraTrail echt voor een iedere wat wils tijdens ‘misschien wel de allermooiste Natuur Trail op NL bodem.
 • Lycurgus volleybaltoernooi
  Het Lycurgus Openlucht Toernooi op Ameland is onder volleyballend Noord Nederland en zelf daarbuiten een begrip geworden. Ieder jaar komen hier nu zo’n 2.500 volleyballers, aanhang en feestvierders op af. Een heel weekend lang staat vakantiepark Klein Vaarwater in Buren geheel in het teken van het toernooi. Het toernooi kent 45 velden (gras) en 270 deelnemende teams.
 • Rondje Ameland
  Ieder jaar wordt Rondje Ameland, een wandeltocht van ongeveer 50 km, gelopen. Wat in 1997 begon als een geintje aan de bar, is inmiddels een heus wandelevenement geworden. De start is ’s morgens om 05:00 uur in Hollum. De route loopt over het badstrand van Hollum, langs de zeedijk aan de zuidkant van het eiland naar Buren en vervolgens over het strand terug naar Hollum, waar op het Zwaneplein een muzikaal onthaal wacht. Rondje Ameland is geen hardloopwedstrijd maar een prachtig wandelevenement.
 • Ameland Beach Rugby Festival
  Het Ameland Beach Rugby festival plaats kan zich verheugen in een grote Europese belangstelling en is het grootste beachrugby toernooi dat de rugbysport wereldwijd kent. Het festival herbergt het officiële Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby voor zowel dames als heren. Daarnaast is er een recreantenklasse, een veteranenklasse en een Future Class. Rugby is een contactsport, je mag je tegenstander tackelen waardoor het een spectaculair schouwspel is, ook voor de toeschouwers die onbekend zijn met de sport.

 

 • MadNes
  MadNes is een duurzaam surf-, skate- en muziekfestival en vindt plaats op het strand van Nes. Een weekend lang genieten de bezoekers van surflessen, een halfpipe op het strand, bands en DJ’s, een drijvend podium, theater, zelf kleren maken, een windmolen bouwen, een strandschoonmaak en nog heel veel meer. MadNes is een festival met een open karakter. Kom overdag gezellig langs voor een kopje koffie bij het strandpaviljoen, draai een rondje in het kleinste reuzenrad van Nederland of drink een biertje bij een van de vele bandjes.
 • Rôggefestival
  “Topvermaak voor jong en oud,” dát is het, sinds 1987 barst op een zomerdag in begin augustus het straattheater los in Nes op het Waddeneiland Ameland. Dan schalt de muziek over de pleinen en veldjes en loopt iedereen die van leuke acts, grappige confrontaties en sfeervolle muziek houdt in het Amelander Rôggefeest-dorp.
 • In de maand november is Ameland één grote expositieruimte, want dan staat het eiland volledig in het teken van kunst! Het eiland is het decor voor 125 kunstenaars uit Duitsland, Scandinavië, IJsland en Nederland die schilderijen, beelden, grafieken, keramiek en glas op bijzondere locaties laten zien. Naast beeldende kunst zijn er diverse muziekvoorstellingen en poëzieavonden.
 • 11eland Adventurerun
  De Adventurerun is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud op winters Ameland, in de adventperiode. Bereid je voor op een uitdagend parcours met klimmende en dalende paden, onverhard terrein en hier en daar verraderlijk vals plat. Er kan worden gekozen uit de volgende afstanden: 21,1 km wedstrijd- en recreatieloop en de 10 km en 5 km recreatieloop. Daarnaast is er ook een Kids Run van 1 en 2 km.
 • Demonstratie paardenreddingboot Ameland
  Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand .De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren
  De demonstratie start vanuit het boothuis bij het maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum